viernes, 11 de abril de 2014

BIOTECHNOFARM 2014

Durant el Segon Trimestre, l'alumnat de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat que cursa la matèria de Biologia i Geologia ha gaudit de l'experiència d'experimentar diversos aspectes relacionats amb la Biotecnologia, gràcies a un projecte desenvolupat des de l'Universitat Politècnica de València  anomenat  BIOTECHNOFARM: Sembrando los biotecnólogos del futuro . 

L'activitat ha constat de 3 fases: En la primera fase, de caràcter introductori, Berta Sotillo, investigadora de la UPV, vingué a explicar-nos què és la Biotecnologia. En la segona fase, dos alumnes de 1r de batxillerat (alumnes-llavor) van ser seleccionats per fer, juntament amb altres alumnes d'altres centres, un matí de pràctiques de laboratori en les instalacions de la universitat. Per últim, en la tercera fase, els dos alumnes van fer servir el que havien aprés per explicar-los-ho als seus companys,  durant un matí de pràctiques de laboratori, en l'Institut.
Ací va la reflexió de l'experiència d'un dels alumnes llavor:

"El passat 8 de febrer Empar i jo (Natxo) vam anar a la UPV per a realitzar un projecte organitzat per FEBiotec, que consistia en captar l’atenció de jóvens de 16 i 17 anys. Les pràctiques realitzades van ser, l’extracció d’ADN d’un plàtan i el descobriment d’un assassí mitjançant electroforesi. Ja en el laboratori es van seure per parelles, a l'atzar, per a realitzar l’extracció d’ADN i després el pipeteig de les mostres dels sospitosos, en el bloc d’agarosa per a realitzar l’electroforesi i desemmascarar l’assassí. Aquesta va ser una experiència increïble ja que vam poder vore com es la Universitat per dins i treballar amb el material que els alumnes i professors empren. "

No hay comentarios:

Publicar un comentario