jueves, 24 de enero de 2013

LA BIOLOGIA A LES TEUES MANS


El passat 18 de gener els alumnes de Biologia de 1r de BAT van anar a gaudir d'una nova edició de la "biologia a les teues mans" organitzada per la Universitat de València. Només arribar al Campus de Burjassot , vam anar al Saló d'Actes de la Biblioteca del Campus, on van ser rebuts per un professor de la facultad de Biologia (Jose Pertusa)  que ens va explicar tots els plans d'estudi que la Universitat de València ofereix relacionats amb la Biologia.

Desprès cada grup amb el seu professor se'n va anar al Departament assignat per fer la primera pràctica de laboratori. En el nostre cas, teníem el Bloc I de pràctiques i la primera d'elles va ser una anomenada:"Qué come una lechuza y por qué: el CSI aplicado a la biología". En aquesta pràctica vam investigar la dieta de les òlibes a partir de les egagròpiles que expulsen fora del cos. Cada parella va obrir la seua egagròpila i va analitzar les restes d'animales ingerits per l'òliba. Al final entre tots i gràcies a les explicacions del profesor de Zoologia, Javier Aznar, van deduir el per què de les restes trobades. Gràcies Javi per la clarificadora explicació.


Desprès d'esmorzar vam anar a un laboratori de Microbiologia per fer la segona pràctica anomenada: Descubre la presencia ubicua de los microorganismos". En aquest cas, ens van explicar aspectes relacionats amb els microgranismes que ens envolten, encara que no els  veiem. Els alumnes van fer cultius de microorganismes procedents del seu medi (el dit, la taula de pràctiques, en la finestra) i van observar al microscopi microorganismes procedents d'altres cultius previs ja que als microorganismes els costa un temps de crèixer.


Finalment, i fets uns microbiòlegs en potencia, se'n van tornar cap a casa amb els nostres cultius, i noves experiències a la motxilla.


No hay comentarios:

Publicar un comentario